marți, 17 aprilie 2012

Dracaena

Cine nu a auzit de dracaena? Este adevarat ca exista mai multe tipuri de dracena, cu denumiri care mai de care mai sofisticate dar principiile de baza in ingrijirea acestei plante sunt aceleasi pentru fiecare tip in parte. Planta nu este pretentioasa. Majoritatea plantelor dracaena se dezvolta mai bine in penumbra si nu iubesc soarele direct. Iarna, temperatura preferata este de 15-20 de grade, dar cele cateva specii de dracaena de mai sus suporta si temperaturi mai scazute.
Toate dracenele trebuie sa fie udate corect. Pamantul din ghiveci nu trebuie lasat sa se usuce, dar nici sa nu ineci planta. Este ideal sa sa pulverizezi apa pe ea in mod regulat, Verifica atent frunzele dracaenei, daca varfurile lor se ingalbenesc asta inseamna ca umiditatea mediului nu este suficienta. Ar trebui sa stropesti planta cu apa pentru a impiedica intarirea pamantului. O alta cauza a acestui fenomen este aerul prea rece si curentii de aer. Daca baza frunzelor se ingalbeneste lent, acesta este un proces natural de ofilire si nu ai de ce sa iti faci griji.
O data la doua saptamani, in timpul verii, si o data pe luna, iarna, este bine sa folosesti ingrasaminte. Este bine sa mutam planta in alt ghiveci o data la doi ani, primavara. Plantele mature trebuie mutate doar atunci cand ghiveciul devine prea mic. In cazul acestor plante, schimba doar stratul superficial de pamant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu