marți, 17 aprilie 2012

Iedera

Cine nu e iubitor de plante dar ii place modul cum ele pot infrumuseta sau insufleti un apartament ar trebui sa stie ca exista plante care pot sa reziste cu minim de efort din partea noastra, Doar schimbarea pamantului si aventual al ghiveciului o data pe an, si udarea lor la intervale constante. 
Una dintre aceste plante este iedera. Considerata de multi o planta de exterior iedera se foloseste cu succes si ca planta de interior. Este o planta ce se adaptează usor cu frunze de un verde intens sau multicolore.
 Cel mai potrivit este sa punem ghiveciul de iedera pe un raft astfel încât ramurile ei lungi şi groase să atârne. De altfel ramurile iederei se pot tunde dandu-i plantei o froma interesanta.  De asemenea este foarte simplu sa înmulţeşti iedera. Se taie o ramura lunga de aproximativ 10- 12 cm, se îndepărtează frunzele joase, iar apoi se planteaza într-un substrat umed Conditia ca iedera sa faca radacina este sa pastram pamantul umed cateva saptamani.
 Precum am mentionat este o planta fara mari pretentii.  Lumină, medie sau puternică, se udă temeinic, temperaturi între 15 20 ° C.
Iederei ii putem construi sau atasa o scarita, in acest caz ea putandu-se caţără poate ajunge până la aproximativ 1.8 - 2 m.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu