marți, 17 aprilie 2012

Voalul miresei

Asa o denumire pretioasa pentru o planta atat de usor de ingrijit. Este disponibila in multe varietati cu frunze lungi, elegante, arcuite, colorate verde cu alb, si cu flori mici, albe. Udarea este foarte importanta si trebuie dozata bine; daca este excesiva si apa stagneaza mult in suportul de sub ghiveci, radacinile carnoase putrezesc iar frunzele vor cadea; udarea insuficienta provoaca colorarea in maro a varfurilor frunzelor.
Cand este mai cald, mai ales primavara si vara, protejati planta de expunerea directa la soare, in special daca temperatura este mai mare de 26 de grade Celsius. Mentineti-o partial la umbra, intr-un ambient suficient de umed. Udati-o abundent, dupa ce ati adaugat o picatura de ingrasamant lichid in apa.
In sezonul mai rece toamna si iarna tineti planta intr-un loc bine aerisit, dar la adapost de curentii de aer. Temperatura nu trebuie sa scada sub 17 grade Celsius.
Se inmulteste usor. Se aseaza in vase mai mici cu apa plantute care se formeaza in varful pedunculilor florali. Pana vor face radacina tinem plantutele la umbra; dupa aproximativ o luna le apar radacini si pot fi plantate in pamant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu